Йотова: Начинът, по който РСМ води „диалога“ с България, е непродуктивен

Вицепрезидентът определи като непродуктивен и несериозен начина, по който напоследък Северна Македония води „диалога“ с България.

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира изказванета на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, която каза, че в Договора за приятелство и добросъседство не е записана промяна на Конституцията на страната. Според вицепрезидент начинът, по който напоследък Северна Македония води „диалога“ с България, е непродуктивен и несериозен.

„Не искам да вярвам, че нашите съседи променят курса си по отношение на реално членство в Европейския съюз. Препоръчвам внимателно да се изчетат документите на ЕС, решенията на Съвета, на базата на френското предложение, което отдавна е официално решение на Европейския съюз, резолюциите на Европейския парламент, в които ясно е упоменато какво е значението на Договора за добросъседство и на Преспанското споразумение, които са елемент от преговорния процес", препоръча Йотова.

Тя посъветва внимателно да се види процедурата – "какви са необходимите условия за междуправителствена конференция, какво ще наблюдава Европейската комисия. Предстои им много работа“, подчерта вицепрезидентът. | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон