Емели Санде поиска сърцата на меломаните в София - получи и душите им

По професия певицата е хирург и преподавател в Станфорд.

Световноизвестната изпълнителка Емели Санде дойде за първия си концерт в София.

В началото на концерта си в зала 1 на НДК съвременната музикална легенда се обърна на чист български език към хилядите меломани в залата, предаде репортер на БГНЕС.

"Добър вечер, София! Надявам се с музиката тази вечер да достигна до сърцата ви", каза почти без акцент британската звезда.

Това бе достатъчно да взриви публиката и да започне истински купон, в който се забавляваха и препълнената зала, но и всички от нейния оркестър.

Подобен синхрон между публика, изпълнител и оркестър истинските почитатели на качествената музика са виждали само в оркестрите от нивото на Елвис. Погледите между вокалистките, китариста, барабаниста, бастиста, и другата част от оркестъра бяха като искри, а ръкоплясканията при напускането на сцената в края на концерта само разкри, че певицата и оркестъра са достигнали наистина до сърцата и душите на българите.

Санде композира за редица музикални звезди – сред тях са Риана, Алиша Диксън, Алиша Кийс, Шерил Коул, Лиона Люис.

През 2011 г. тя е обявена за най-обещаващ нов талант от критиката на британските музикални награди, а 2012 г. грабва две статуетки „Брит” – за най-добра британска изпълнителка и най-добър албум. Едва на 26 години Емели Санде успява да подобри рекорда на Beatles – за най-много поредни седмици в топ 10 на британската класация за албуми.

Санде започна тазвечершния си концерт с "Next to me", но изпълена по много по-оригинален начин и в по-дълъг вариант. Интересна щриха бяха и спомените на певицата за написването и настроението в историята на всяка песен, както и вълненията, които предизвикват в нея.

След експлозивното изпълнение публиката върна Санде на бис, а певицата направи истински купон, като изпя няколко парчета и държа публиката на крака до последната нота.

По професия певицата е хирург и преподавател в Станфорд. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон