Богдан Богданов: Разговорите за правителство са параван, назначават хора на Пеевски в местната власт

Става дума за поголовни смени и уволнения в местната и изпълнителната власт.

Докато наблюдаваме парламентарния разпад в зала, където едни парти си разменят декларации, други се разпадат, а трети се сърдят, статуквото действа много координирано на ниво изпълнителна и местна власт. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Богдан Богданов, предаде репортер на БГНЕС.

Става дума за поголовни смени и уволнения в местната и изпълнителната власт, включително ключови позиции в служби и регулатори.

"Ако някой не е уволнен или освободен, той е принуден по някакъв начин да подаде оставка”, каза Богданов и поиска хората, подаващи оставка да дойдат и да обяснят в парламента.

“Основният проблем, който виждаме е, че всички тези промени, които се извършват в момента, включително на областни управители, са с хора, много приближени до Делян Пеевски. Това дава ясна индикация, че разговорите около съставяне на правителство са най-вероятно един параван”, заяви Богданов и добави: “Параван, през който ние искаме да гледаме цирк в парламента, но в момента се подготвят за следващите избори на ниво местна власт”.

Богданов даде и конкретен пример за такъв назначен човек в местната власт. Става дума за компрометирана фигура с повдигнато обвинение. Това е назначеният за главен секретар на община Пловдив. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон