Рибният пай е традиционна британска рецепта, приготвена с различни риби, обикновено бели, въпреки че също е доста често да се използва сьомга, пушена пикша и скариди. След това се гарнира с картофи и сирене.
Pastel de Forno са бразилски печени курабии, които могат да съдържат огромно разнообразие от пълнежи. Най-популярните включват пилешко, говеждо, риба, скариди и сирене. Предлагат се и в сладки варианти.
Fabada asturiana е яхния от боб, която обикновено се сервира през зимата. Прави се със свинско месо, бекон, кървавица и чоризо. Въпреки че произхожда от Астурия, той може лесно да бъде намерен в цяла Испания.
Sfeeha е отворен пай с месо, обикновено приготвен със смляно агнешко, лук, домати и различни билки и подправки в Ливан. Често се сервира с кисело мляко.
Санкочо е супа (на практика яхния), популярна в Колумбия, която се състои от картофи, юка, царевица, живовляк и различни видове месо. Той е традиционен в района на Антиокия.
Yakisoba е японски деликатес, който се приготвя с юфка, свинско месо и различни зеленчуци, като лук, моркови и зеле. Може да се сервира и като допълнителна гарнитура към хот-дог.
Älplermagronen е швейцарска версия на макарони със сирене, но се прави и с бекон или наденица. Лукът и картофите, надробени върху макароните го правят много засищащо основно ястие, идеално за зимни вечери.
Cacciucco е богата тосканска рибна яхния, която може да се направи с голямо разнообразие от риба и миди. Включва и различни зеленчуци и подправки. Понякога могат да бъдат вложени раци или парченца октопод. | БГНЕС