В Швейцария посрещнаха като герой победителя в "Евровизия" Немо

Победителят в "Евровизия" Немо бе посрещнат като герой, когато излезе на сцената, за да изпълни песента "The Code" в родния си швейцарски град Биел, предаде АФП.

Пет седмици след като спечели короната на бляскавия годишен телевизионен спектакъл в Малмьо, 24-годишният младеж се върна в Биел за специална церемония, организирана от града, който сега се надява да бъде домакин на Евровизия следващата година благодарение на триумфа на Немо.

Финалът на "Евровизия" беше наблюдаван от 163 милиона зрители, но в Биел около 2000 местни жители бяха на централния площад на стария град, за да гледат как Немо получава трофея и огромен букет цветя.

Немо се появи на сцената с огромна розова пухкава шапка, въпреки летните вечерни жеги от 22°C, и раздаваше целувки на публиката, която скандираше името му.

"Благодаря ви. За мен е голяма чест да съм тук и те обичам, Биел", каза той, след което мнозина му подариха картички и рисунки.

Известен с немското и френското си име, Биел/Биен в Северозападна Швейцария е най-големият двуезичен град в страната и сърцето на часовникарската индустрия на алпийската държава. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон