ОИК-София отстрани кмета на столичния район "Илинден" Емил Бранчевски, избран от листата на ПП-ДБ

Срещу Бранчевски има 2 сигнала в ОИК - единият е, че продължавал да работи като лекар в Германия, а другият - за откритата фирма.

Общинската избирателна комисия в София прекрати правомощията на кмета на район "Илинден" в София Емил Бранчевски.

Това става ясно от решение на Комисията, взето днес, предаде репортер на БГНЕС. 

Бранчевски бе избран за кмет от листата на ПП-ДБ.

Причината за предсрочното му отстраняване от длъжност е фирма, която си открил през февруари тази година във Великобритания.

Бранчевски твърди, че това е измама и някой е откраднал личните му данни, а целта е била да бъде отстранен от поста. Още през март, малко след като стана ясно за откритата фирма, Бранчевски даде брифинг, в който съобщи, че станал жертва на киберизмама и някой откраднал личните му данни. След проверка в Британския търговски регистър се оказа, че дружеството е регистрирано на 18 февруари тази година, а на посочения адрес вече има регистрирана друга клиника, обясни тогава кметът

По време на същия брифинг Борис Бонев от ПП-ДБ-СС обвини ОИК, че “демонстрира използването на политически бухалки”. Изборите за кмет на район "Илинден" са спечелени от д-р Емил Бранчевски. От победата му досега дейността на д-р Бранчевски като кмет на "Илинден" беше саботирана и бяха организирани протести и кампания в различни сайтове, допълни Бонев и съобщи, че „кулминация на саморазправата“ е фалшиво учредяване на фирма на името на Бранчевски във Великобритания..

Общинска избирателна комисия е постоянно действащ орган и разглежда всички жалби и сигнали подадени до нея. Отдавна е известно, че има сигнали срещу кмета на Илинден за несъвместимост“. Това заяви ден по-късно председателят на ОИК Полина Витанова.

Срещу Бранчевски има 2 сигнала в ОИК - единият е, че продължавал да работи като лекар в Германия, а другият - за откритата фирма. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон