Мицкоски: РСМ остава ангажирана с отстояването на мира и международното право

„Тук сме, за да потвърдим ангажимента си да насърчаваме мира, стабилността и върховенството на международното право“.

Това заяви премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски в речта си по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.
„Като държава сме готови да добавим своя принос към всичко, което представлява ценност. Тук сме заедно с нашите съюзници, за да потвърдим отново ангажимента си, както преди, така и в бъдеще, да насърчаваме мира, стабилността и върховенството на международното право“, отбеляза Мицкоски.
„Македонското правителство иска да бъдем рамо до рамо с нашите съюзници и да потвърдим свободолюбивия дух на македонския народ и македонските граждани", отбеляза министър-председателят. 
„Оставаме ангажирани с изпълнението на нашите задължения, т.е. поне 2% от БВП да бъдат инвестирани в модернизацията на нашата армия, нещо, което е много важно, защото само по този начин ще следваме модерните стъпки и ще следваме най-големия световен отбранителен съюз, съществувал някога“, добави Мицкоски.
Той също така изрази задоволство, че заедно с другите лидери на държавите - членки на НАТО, присъства на честването на 75-ата годишнина от създаването на този, по думите му, най-голям отбранителен съюз в световната история. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон