Асен Василев: Имам силни съмнения за третия мандат

Народното събрание не подкрепи Росен Желязков от ГЕРБ-СДС за министър-председател. Предстои президентът да връчи втори проучвателен мандат за съставяне на правителство.

“Това, което трябва да се отчете е, че видяхме за първи път разцепление в групата на ДПС, които не гласуваха единодушно за първия мандат”. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев след неприетия кабинет с първия мандат, предаде репортер на БГНЕС.

"Нищо няма да бъде както е било. За съжаление, България през последните три години е заложник на ината на двама души - на един със зависимостите си и на друг с амбициите си. Видяхме, че на човека с амбициите започнаха да не му се получават нещата”, добави Василев.

Според него Делян Пеевски държи съдебната власт, а Борисов политическата такава.

"Причината да сме отишли на шести и сега на предстоящи седми избори е, че цялата политическа система е затапена. Съдебната система е затапена от Пеевски, а политическата от Борисов, който е зависим от Пеевски, който държи прокуратурата”, добави съпредседателят на ПП-ДБ.

Той изрази силни съмнения за възможен трети мандат.

"Не може трета, четвърта, пета и шеста сила с 30 депутати да се опитва да прави кабинет в такава силно фрагментирана ситуация”, смята Асен Василев. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон