Таравари: Основният приоритет на РСМ е започването на преговори с ЕС

„Основният приоритет на Северна Македония е започването на преговори с ЕС, затова трябва да разберем какво ще бъде приемливо за бъдещото правителство в България“.

Това заяви настоящият кмет на Гостивар и вероятен бъдещ здравен министър на РСМ Арбен Таравари, предаде БГНЕС. 
Таравари каза, че ръководената от него албанска коалиция ВРЕДИ/ВЛЕН работи интензивно в тази посока, но това зависи преди всичко от бъдещия премиер на РСМ Християн Мицкоски. 
„Работим интензивно, но това не зависи само от ВРЕДИ, а повече от бъдещия министър-председател. Ние сме тук, за да го насърчим, така че конституционните промени да се случат възможно най-скоро. Има определени варианти за сроковете за конституционните промени, тази изключителност принадлежи на бъдещия премиер, нека изчакаме края на европейските избори“, подчерта лидерът на ВРЕДИ.
Той смята, че е невъзможно да бъде променена преговорната рамка на Скопие с ЕС. 
„Това (промяната на рамката) е невъзможна мисия. Има 2-3 модалности, които са приемливи за Скопие и София. Има варианти, които се обмислят интензивно, за да бъдат решение, което може да мине много бързо. Този мандат не само ще даде начало на преговорите с ЕС, но и те могат да протекат много бързо. Не се съмнявам, че всички ние, които сме част от бъдещото правителство, имаме искрени и честни намерения. Това правителство разполага с числа. Ако се намери решение между Скопие и София, конституционните промени могат да бъдат приети веднага“, заяви Таравари. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон