Снежната буря Барбара затвори училища и магазини и наруши пътния трафик в Атина

Силният снеговалеж и ниските температури затвориха училищата и магазините в гръцката столица в понеделник, а много обществени служби и предприятия преминаха към дистанционна работа.

Движението по някои централни пътища и по националния път, свързващ Атина с централна Гърция беше спряно, тъй като бурята Барбара премина през страната и предизвика снеговалеж в столицата, съобщи „Катимерини”.

Някои метростанции в близост до международното летище в града също бяха затворени, а влаковите маршрути до северния град Солун бяха спрени.

Властите призоваха гражданите да избягват пътувания, които не са от първостепенно значение.

Според държавната телевизия ERT спасителните екипи на пожарната са евакуирали четирима души, чийто автомобил е заседнал в снега в атинското предградие Аспропиргос.

Очаква се застудяването да продължи до вторник, като постепенно обхване източните и южните райони, включително остров Крит.

Обилният сняг е рядкост в гръцката столица, но страната е засегната от екстремни метеорологични условия вече трета поредна зима. До снега в понеделник зимата в Гърция беше необичайно мека за тази част от годината. /БГНЕС

Атина / Гърция

Последвайте ни и в google news бутон