СДСМ следи дали Мицкоски ще договори "нова преговорна рамка" с ЕС

Венко Филипче, председател на СДСМ

Новоизбраният лидер на Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/ Венко Филипче заяви, че партията му ще следи "дали ВМРО-ДПМНЕ изпълнява предизборните обещания, сред които е договарянето на по-благоприятна преговорна рамка за присъединяване към ЕС".

"Международните фактори подчертават ясно, че нито Преспанското споразумение, нито Договорът за добросъседство с България могат да бъдат променени", каза Филипче пред "Телма".

"Всеки ден чуваме това от САЩ, ЕС и отделни членове на съюза. ВМРО-ДПМНЕ дойде на власт с огромен брой гласове, наред с други неща, защото каза, че ще осигури по-благоприятна Преговорна рамка, за да започнем преговорите. В същото време те обещаха, че няма да застрашат пътя на европейската интеграция. В момента виждаме, че отварят старите рани, които чакаме да бъдат затворени повече от три десетилетия, а пътят на европейската интеграция е заплашен", добави той.

В отговор на призива на премиера Християн Мицкоски за "сътрудничество по въпроси от национален интерес", Филипче заяви: "Трябва да видим какво е от национален интерес за ВМРО-ДПМНЕ". І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон