САЩ и Франция призоваха Скопие да спазва международните задължения

Париж и Вашингтон призоваха следващото правителство на Северна Македония да остане фокусирано по пътя към Европейския съюз и да спазва международните си задължения, предаде БГНЕС.

Посланието е част от американско-френската пътна карта, публикувана от Белия дом на 8 юни т.г., създадена от американския президент Джо Байдън и френския президент Еманюел Макрон на срещата във Франция преди няколко дни

В точка Западни Балкани, двете западни сили приветстват сътрудничеството за интегрирането на региона в Европейския съюз с цел увеличаване на просперитета и укрепване на демократичното управление върховенството на закона.

Призивът на САЩ и Франция е част от поредицата реакции на международната общност през изминалия период, последвали клетвата, която новият президент на страната Гордана Силяновска-Давкова произнесе при встъпването си в длъжност. Тя се закле в "Македония" като отказа да използва конституционно име на държавата - Северна Македония.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и бъдещ премиер на РС Македония Християн Мицкоски ще обяви състава на кабинета на 18-ти юни, предаде БГНЕС. ВМРО-ДПМНЕ спечели убедително парламентарните избори от 8-ми май. В новия кабинет на РСМ ще има представители освен от участници в коалицията с ВМРО-ДПМНЕ, но и представители от албанската коалиция ВЛЕН. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон