Явор Божанков: Ще се отнесем отговорно, ако получим втория мандат

Ако вторият мандат ни бъде връчен, ще се отнесем с цялата отговорност към него. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков, коментирайки възможността вторият мандат да им бъде връчен, ако ПГ на ДПС се разцепи заради процесите вътре в Движението.

„С никой не е преговарял лидерът на проруската партия „Възраждане“, никой няма да направи правителство с тях, дори БСП. Те няма как да намерят кой да ги подкрепи и затова лансират тази въображаема теория“, обясни Божанков.

На въпрос възможна ли е формула коалиционно правителство ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС на Ахмед Доган, той посочи, че трябва да видим как ще се развие ситуацията, но ПП-ДБ няма да направят компромис с приоритетите си.

Според него разговорът с ГЕРБ е невъзможен.

Има една добра и една лоша новина от вчерашния ден.

„Добрата новина е, че няма правителство на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Лошата е, че няма правителство. Рухна митът, че Бойко Борисов може да управлява и може да прави правителства. Това е седмият път, в който той не може да направи кабинет“, твърди пред бТВ депутатът оп ПП-ДБ.

Той смята, че Борисов не ги е молел да се включат в кабинета, той ни обиждаше от сутрин до вечер и ни се кара. „Кабинетът „Желязков“ е заявка, че Борисов за нищо не съжалява“, смята Божанков, припомняйки протестите от 2020 г. „Борисов ни предложи същите министри. Той ни каза, че нищо лошо не е станало и няма как да намери съгласие около тези хора“, каза депутатът от ПП-ДБ.

Според него наблюдаваните събития са инженеринг на ДПС. „Миналият кабинет на Денков падна, защото не беше включена третата страна – ДПС. Те бяха близо да постигнат победа на изборите и да управляват, но влезе нова партия и тя обърка ситуацията. Сметките им не излязоха“, посочи Божанков.

Той смята, че кабинетът „Денков“ е имал много по-широк хоризонт да управлява. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон