Продължава издирването на британския журналист Майкъл Мозли в Гърция

Гръцките спасителни служби от часове издирват британския журналист и телевизионен водещ Майкъл Мозли, който е изчезнал на остров Сими в Егейско море.

Гръцките спасителни служби от часове издирват британския журналист и телевизионен водещ Майкъл Мозли, който е изчезнал на остров Сими в Егейско море.
Съпругата на Моусли - Клеър Бейли се е обърнала към властите сутринта на 6 юни, след като той не се е върнал от разходка на острова, където са били на почивка.
„Бяхме информирани в 11:15 ч. за изчезването на 67-годишния британец и изпратихме хеликоптер на острова, за да подпомогнем издирването, започнато от местната полиция“, заяви пред АФП пресаташе на пожарната служба.
Гръцкият ежедневник "Катимерини" цитира Бейли, според която Мозли „е излязъл на разходка на плажа Агиос Николаос в посока Педи и оттогава е в неизвестност“.
В операцията са използвани дронове. Днес ще бъдат включени кучета и хеликоптери.
Кметът на Сими Лефтерис Папакалодукас заяви, че островът се "пече от непоносима жега“ и отбеляза, че районът, в който за последен път е бил забелязан Мосли, е „труден, защото е много скалист“.
Голяма част от Гърция отбеляза рекордни температури през първата седмица на юни, като на Сими те достигнаха 39,3°C.
Мозли е известен журналист по, особено по здравните теми, който е представял програми за Би Би Си, участвайки в предавания като „The One Show“ и „This Morning“, и е режисирал документални филми. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон