Пъпешът е лятна храна, която ни осигурява всички необходими предимства през топлите месеци, пише Metropolitan и посочва три причини, поради които плодът е идеален за лятото.
Пъпешът съдържа 90% вода, така че е отличен съюзник за поддържане на добра хидратация .
„Кожата ни обикновено е по-суха през лятото заради морската вода, хлорираната вода в басейна или продължителното излагане на слънце“, обясняват експертите.
Те добавят, че освен това пъпешът е богат на антиоксиданти и бета-каротин.
"Това го прави идеален за подготовка на кожата за слънце и е отличен в борбата със свободните радикали (които ускоряват стареенето на кожата)", казват те.
Този плод е богат на фибри , така че ще помогне за плоския стомах. Освен това е много нискокалоричен, като в 100 грама пъпеш се съдържат само 34 калории.
Лятото носи проблема с тежките крака за някои, а пъпешът е един от диуретичните плодове, които премахват излишната вода, което е идеално през този горещ период.
Благодарение на високото съдържание на калий и калций той намалява отоците в долните крайници.
Сезонът на пъпеша продължава от юли до септември и имате основателни причини да го включите в диетата си през цялото лято. Пъпешът обаче трябва да се консумира самостоятелно, а не с други плодове, предупреждават експертите.
Затова избягвайте плодови салати, които съдържат пъпеш, тъй като комбинацията с други плодове може да увеличи риска от подуване на корема или храносмилателни проблеми.
Например може да се консумира като закуска, а тъй като е полезен за храносмилането, трябва да се избягва след хранене. | БГНЕС