Обявяват 1 770 свободни места в детските градини

Столична община обявява 1 770 свободни места в системата за прием в детските градини днес, като 170 от тях са от новопостроените сгради, а 1600 са част от местата, които са се пазили до последно за деца със специални образователни потребности, предаде репортер на БГНЕС.

В момента 25 са новите сгради на детски градини, които се строят в различни райони на София, а от тях 12 ще бъдат завършени до края на годината и очакванията са с тях да бъдат разкрити още 300 нови места.

През есента кметът на района има готовност да започне строителството на нова ясла в кв. “Бояна“. Той трябва да завърши процедурата за избор на изпълнител за нови училище и детска градина, които ще се изграждат на терена „13-т века България“ в „Манастирски ливади – запад“.

Завърши строителството ис на новата сграда на детска градина в район „Витоша“– една от 25-те, които е изграждат в момента в София. Тя е филиал на детска градина 116 „Мусала“. До края на годината се очаква да бъде готова още една сграда в района за 4-ри групи.

Сградата на ул. “Пушкин“ 2 е за пет групи, от които две са новоразкрити и за тях е извършен прием при генералното класиране.

Новата детска градина представлява сграда, която се състои от два надземни етажа и полуподземен етаж, в който се помещава зала за музика и спорт, кухня, перално помещение. Сградата е хармонично вписана в терена, като детските площадки са разположени терасовидно сред дървета и озеленяване. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон