Мицкоски връща желязната ограда на Груевски

Тази сутрин започна възстановяването на желязната ограда около сградата на македонското правителство, предаде репортер на БГНЕС.

На улица „Илинденска“ № 2 работници се заеха със задачата за връщането на високата 2,5 метра желязна ограда върху колоните. Тя беше поставена през 2015 г. по време на управлението на бившия премиер Никола Груевски (ВМРО-ДПМНЕ), когато сградата получи нова фасада в бароков стил. Цената ѝ беше около 700 000 евро.

Оградата по-късно беше премахната от правителството на Социалдемократическия съюз /СДСМ/. Кабинетът на настоящия министър-председател Християн Мицкоски взе решение за връщането ѝ още на второто правителствено заседание.

БГНЕС припомня, че Груевски управляваше еднолично Република Македония в продължение на 10 години (2006-2016 г.). Той подаде оставка след многохилядни масови протести и разкрития за тежки корупционни схеми, тотален контрол върху съдебната система и медиите. В края на 2017 г. той избяга в Унгария. Правителството на Виктор Орбан отказва да го екстрадира. Груевски лично наложи за лидер на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски, който нито веднъж не е осъдил злоупотребата с власт и едноличния режим на своя предшественик. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон