Мицкоски получава мандат за съставяне на правителство на 6 юни в 13:00 ч.

Преговорите за правителство между ВМРО-ДПМНЕ и албанската коалиция ВРЕДИ/ВЛЕН са протекли успешно.

Президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова ще връчи мандата за съставяне на правителство на Християн Мицкоски днес, 6 юни, в 13:00 ч. българско време, предаде БГНЕС.

Това съобщиха от кабинета на Силяновска.

Преговорите за правителство между ВМРО-ДПМНЕ и албанската коалиция ВРЕДИ/ВЛЕН са протекли успешно. Към тях вероятно ще се присъедини движение ЗНАМ. Трите формации могат да съставят мнозинство от 78 депутати в 120-местния парламент. Имената на министрите ще бъдат представени в 20-дневния законов срок след получаване на мандата.

"Преговорите за формиране на правителствените ведомства почти приключиха. Очаквам утре президентът Силяновска да даде мандата на ясно декларираното мнозинство, което стана ясно още при избора на Африм Гаши за председател на Народното събрание", каза на пресконференция бъдещият премиер на РС Македония.

"Все още мислим заради някои предстоящи религиозни празници като Рамадан и рождения ден на ВМРО-ДПМНЕ - 17 юни. Имаме няколко неща, за които трябва да се споразумеем, но разбира се очаквам бъдещото правителство да бъде гласувано преди крайния срок, който е определен съгласно закона и конституцията", допълни той. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон