Мицкоски назначи за директор на АПИ бащата на човека, превърнал Скопие в „Дисниленд“

Новоизбраният министър-председател на РС Македония Християн Мицкоски назначи бащата на човека превърнал Скопие в „Дисниленд“ Коце Траяновски за и.д. директор на Общественото предприятие „Държавни пътища“, предаде репортер на БГНЕС.

Назначението предизвика бурни обществени реакции в социалните мрежи.

Траяновски се ползва с изключително лоша слава в обществото заради така наречения проект „Скопие 2014“, който самите македонски граждани нарекоха „Дисниленд“. Става дума за корупционни схеми, чрез които бе финансирано изграждането на многобройни паметници на исторически личности от различни епохи в центъра на Скопие. Идеолог на този проект беше тогавашният лидер на ВМРО-ДПМНЕ и премиер Никола Груевски, който в момента се укрива от правосъдието в Унгария.

„Ако тогава той отговаряше за изграждането на проект за 700 милиона евро, сега ще отговаря за изграждането на пътища в цялата страна“, възмущават се гражданите.

Опозиционната СДСМ обвини Траяновски, че е съсобственик и управител на фирма Kosistemi DOO, чиято дейност включва и строителство. „Това е сигнал за огромна корупция, която се готви в тази фирма. Траяновски е пряко ангажиран в строителния бизнес от дълго време“, алармират от опозицията.

Кабинетът „Мицкоски“ назначи още петима директори на държавни институции - Александър Пандов (Управление за изпълнение на наказания), Сашо Клековски (Фонд за здравно осигуряване), Гоце Димовски (Дирекция „Технологично-индустриални развойни зони“), Здравко Траянов (Обществено предприятие „Национални гори“) и Оливер Миланов (Агенция по храните и ветеринарната медицина). І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон