Мицкоски е готов да си сътрудничи със СДСМ по важни за РСМ въпроси

„Подавам ръка на СДСМ за македонско национално единство по всички важни за държавата въпроси“.

Това заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и бъдещ премиер на Северна Македония Християн Мицкоски. Думите му дойдоха на церемония по случай 34 години от създаването на ВМРО-ДПМНЕ, предаде БГНЕС. 
„От мен, като председател на партия, която желае и работи за македонското национално единство, те имат протегната ръка за диалог по всички основни въпроси за държавата и от значение за гражданите“, каза Мицкоски.
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ призова за македонско национално единство по всички важни за държавата въпроси, но подчерта, че това не трябва да се разбира като амнистия от отговорност за престъпления.
„Подавам им ръка за македонско национално единство по всички важни за държавата въпроси. Пожелавам им да преодолеят огромните проблеми и да седнат на масата, за да обсъдят бъдещето на нашата родина. Разбира се, те не бива да разбират това като амнистия от отговорност за престъпления, но това означава, че ще видя в тях партньор, с когото имаме отговорността в името на сегашните и бъдещите поколения да работим за създаването на уникални държавни позиции, когато става въпрос за съществените въпроси от значение за Македония“, добави бъдещият министър-председател. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон