Магучих: Благодаря на украинските войници, които се сражават на фронта

"Много съм благодарен на нашите войници, които се сражават на фронта. Благодарение на вас имам възможност да покажа добри резултати тук. Благодарение на вас съм жива. Благодаря ви. Слава на Украйна!“, обяви новата световна рекордьорка в скока на височина Ярославаа Магучих. Тя скочи 210 см и подобри с 1 см върховото постижение на Стефка Костадинова, което оцеля цели 37 години.

"Благодаря на всички за подкрепата. Много емоции, но го направихме с моя екип, с моето семейство. Затова съм много щастлива", каза още Магучих.

"Чувствам се фантастично, защото беше невероятен скок. Преодолях 207 см от втори опит и това вече беше моят личен рекорд. Треньорът ми каза, че може би трябва да спра, защото предстоят олимпийските игри - разбира се, това е по-важно, но вътрешно чувствах, че мога да го направя, и, честно казано, исках да опитам световния рекорд. Направих го при първия ми опит - за всички нас, за всички украинци", каза още тя.

"Очаквам с нетърпение битката в Париж. Сигурна съм, че ще бъде страхотно състезание и още по-добра атмосфера - но знам, че ще бъде трудно и ще бъде много конкурентно. На голямо събитие като олимпиадата наистина трябва да сте психически силни и както казва моят треньор, това е празник и определено трябва да му се насладите", завърши Магучих. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон