Куркудена чорба и греяно вино очакват столичани в кв. „Надежда“

Куркудената чорба е популярно традиционно зимно ястие, което включва запържени и задушени свински хапки, най-добре в мас, много зелев сок, лук и подправки.

Кулинарен празник "Куркудена чорба в Надежда" в София посреща граждани и гости на столицата на днешния Втори ден на Коледа, предаде БГНЕС. 
Фермерският пазар "Надежда 4" се провежда на ул. „Христо Силянов“ 30 в столичния квартал „Надежда“. С това Коледно събитие организаторите популяризират кулинарните традиции на София и България.
Столичани може да се почерпят с вкусна куркудена чорба и греяно вино.
Куркудената чорба е популярно традиционно зимно ястие, което включва запържени и задушени свински хапки, най-добре в мас, много зелев сок, лук и подправки.
Освен чудната Куркудена чорба организаторите ще правят и гозба от разтопени български сирена от техните приятели от Юндола от Фермерски пазар "Надежда 4", които са по подобие на швейцарското фондю. Кулинарен празник "Куркудена чорба. Ела и Вкуси! Надежда" в София се организира от Кулинарните фестивали на България, домакини са Пазари Север. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон