Кирил Петков: Няма да сме коалиционен партньор без реформи

В пленарна зала вървят дебатите преди избора на министър-председател в лицето на Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

Казаното от Бойко Борисов Борисов да се прекрати дебата и да ходим да искаме прошка, щеше да е конструктивно, ако беше поискал прошка за всички тези години, в които съдебната реформа не влезе реално в сила, или се беше покаял, че службите на България не работят за този народ. Или пък че всеки един пункт в скалата за корупция отговаряше на 70-те лева МРЗ в страната ни. Ако беше казал "покайвам се, че развалих уговорката, и че два пъти свалих редовно правителство, което имаше всички шансове да напредне България още повече".

Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков по време на дебата преди гласуването на Кабинета "Желязков", предаде репортер на БГНЕС.

Аз също се покайвам и се обръщам към българските избиратели: извинявайте, че в предишния наш шанс не сложихме тези реформи като приоритет - реформите в сигурността и службите; извинявам се, че не можахме да достигнем до реформите в правосъдната система; съжалявам, че не успяхме да стигнем в отделните комисии и служби на държавата, които могат да направят живота ни по-добър, каза още Петков.

Ако някой мисли, че ще бъдем коалиционен партньор без тези реформи, много се лъже.

Потвърждавам на нашите избиратели, че ще работим за антикорупционни политики, и ще работим проевропейски, и няма да направим компромис в нито една посока. И само да кажа, че повече хора в София са гласували за мен с преференции, отколкото за Борисов, завърши Петков. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон