И Мицкоски използва само Македония

Бъдещият премиер на РСМ Християн Мицкоски използва само термина Македония, вместо конституционното наименоивание Северна Македония.

В свой официален пост във Facebook, Християн Мицкоски използва за срещата си с австрийския посланик в Скопие Мартин Памер само термина Македония, вместо конституционното наименоивание Северна Македония. 

„Благодарих на Памер за подкрепата, която Македония получава от Австрия по пътя към евроинтеграцията. Отличните отношения между Македония и Австрия в икономиката ще бъдат наградени и насърчавани в бъдеще‘, написа Мицкоски и подчерта „по време на срещата обърнахме внимание на плана срещу корупцията и престъпността, които ще бъдат на първите места в програмата на бъдещето правителство“. 

БГНЕС припомня, че на 12 май по време на клетвата си новият президент Гордана Силяновска-Давкова също отказа да използва конституционното име на страната. Това действие на Силяновска е в нарушение на Преспанското споразумение, подписано между РСМ и Гърция.

На 8 май ВМРО-ДПМНЕ спечели 58 депутатски места в 120-местния парламент, а Християн Мицкоски ще бъде следващият премиер на страната./БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон