Главчев: Свършихме си работата като служебен кабинет

Има една сентенция - ако има два пътя, избери по-трудния. Ние, мисля, че горе-долу това правихме, обърна се Димитър Главчев към министрите си.

Искам да отчета, че си свършихме работата като служебен кабинет. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев преди началото на заседанието на МС, предаде репортер на БГНЕС.

“Има една сентенция - ако има два пътя, избери по-трудния. Ние, мисля, че горе-долу това правихме. Не се знае какво ще решат депутатите, но така или иначе, седем от нас получиха признание - те ще бъдат и в следващо правителство, ако има. Аз лично бих взел всички, но нямаше как да стане, защото първият мандат е

политически и трябваше да има политическа насоченост, и това е единствената причина да не бъдете всички вие включени, аз съм убеден”, каза още Главчев.

“Не искам да звуча бенефисно, защото още нищо не се знае, но искам да отчета, че мисля, че за това, което бяхме създадени като служебен кабинет, си свършихме работата. Не съм привърженик на това да хваля себе си, колегите и да поздравявам някого за добре свършена работа, макар че вече стандартите са такива, че ако някой си свърши добре работата, трябва да бъде поздравяван, аз не го възприемам така. Но мисля, че може да не се срамуваме от това, което правихме, близо 3 месеца. Основната ни задача бе организирането на честни и прозрачни избори и това се случи. По мнението на всички не е имало скандали, сигурно за първи път откакто се провеждат избори", отчете служебният премиер. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон