Главчев: До края на годината ще бъде пуснат пътя в едната лента в отсечката Ботевград-Мездра

До края на годината ще бъде завършен ремонтът на отсечката Ботевград-Мездра.

 След това строителите обещаха движението да бъде пуснато движението в една лента. Нека проявим разбиране и толерантност, за да се случат нещата“. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев, който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова провериха необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра и изпълнението на строителните дейности там, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Главчев призова хората да проявят търпение, за да бъде завършен ремонта в отсечката. „Ще стане много по-добре от преди. „Петрохан“ ще бъде ремонтиран, ако има поражения по настилката. Сложена е и специална настилка срещу приплъзване на тировете. От петък до неделя няма да се движат ТИР-ове, в периодите, когато хората пътуват за работа през делничните дни също няма да се движат тежкотоварни камиони“, посочи още министър-председателят.

Министър Виолета Коритарова подчерта, че затварянето на пътя е наложително, за да се довършат съоръженията по него. „Нямаше друг вариант. Нашата цел беше по-рано да затворим. Направихме обстойни анализи, няма как да осигурим безопасност на пътуването и едновременно безопасност за строителните работници", допълни министър Коритарова.

Ако има забавяне по изпълнението на ремонта, ще бъдат наложени санкции на изпълнителя. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон