ГДБОП разби група за трафик и наркотици, действала в 4 града

При проведена специализирана полицейска операция на ГДБОП са задържани пет души за участие в ОПГ за трафик и разпространение на наркотици.

Акцията се е провела на територията на четири града в страната- София, Варна, Стара Загора и Бургас. На трима от задържаните са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение "задържане по стража”. Двама все още се издирват, съобщиха на брифинг в прокуратурата. ОПГ-то е наблюдавано от половин година. Единият от тях е 35- годишен бургазлия, който е пътувал със семейството си до Варна и Стара Загора и е използвам семейството си и малкото си дете за параван по време на сделките.

„Във всичките случаи, в които провежда срещи, е взимал съпругата си и детето си. Пътува и ги ползва като алиби при евентуална проверка”, съобщи Ради Пенев- началник на отдел ГДБОП Бургас.

Окръжният прокурор Георги Чинев съобщи, че общото количество предмет на престъплението е около 2 кг. 300 грама- метаменфатамин, над 12 кг. коноп и 30 гр. кокаин. По цени на съдопроизводството наркотиците възлизат на около 400 хил. лв.

„Групата се е снабдявала от различни честа в България, като има оперативни данни, че част от наркотичните вещества са идвали от страни на ЕС към България и една от дейностите е да бъда трафикирани до съседни на нас държави. Единият тайник е изградена в малка дупка в близост един от домовете му на задържаните, както и една дупка в стар автомобил, който е паркиран на обществено място и се извършва сделката от този автомобил”, каза старши комисар Боян Раев - заместник-директор на ГДБОП.|  БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон