Фондациите на Ципрас и Заев организират Международна конференция за мир в Атина

По инициатива на Института „Алексис Ципрас“ и фондация „Зоран Заев“ на 17 и 18 юни в Атина ще се проведе Международна конференция за мир и устойчиво развитие, съобщи „Катимерини“.

Очаква се официалната програма да бъде обявена близките дни.
Гостите ще бъдат премиери, европейски комисари и висши държавни служители, бивши премиери, президенти и външни министри, ръководители на институти и мозъчни тръстове.
Особено важно ще бъде присъствието на срещата на представители на левицата и лявоцентристкото - евросоциалистическо пространство.
Участниците в срещата ще обсъдят възникващите проблеми и усилията за мир в региона на Балканите.
В рамките на конференцията ще бъде връчена наградата за мир „Преспа“. Първата награда тази година ще бъде връчена на специалния пратеник на ООН Матю Нимиц.
На конференцията ще присъстват настоящи и бивши правителствени и европейски чиновници, като например: бившият министър-председател на Северна Македония и съорганизатор чрез своята фондация Зоран Заев, бившият президент на Франция Франсоа Оланд, председателят на Евросоциалистите и бивш министър-председател на Швеция Стефан Льовен, комисарят по икономиката и бивш министър-председател на Италия социалистът Паоло Джентилони, комисарят по бюджета консерваторът Йоханес Хан и заместник-председателят на Комисията, отговарящ за зеленото развитие, социалистът Марош Шефчович, палестинският външен министър в продължение на 17 години и специален пратеник на Махмуд Абас Рияд ал Малики, бившият председател на Европейския парламент и настоящ председател на института „Фридрих Еберт“ социалдемократът Мартин Шулц, бившият външен министър на Гърция Никос Кодзиас, бившият министър на външните работи на РС Македония Никола Димитров. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон