Емблематично парижко кабаре затваря врати

Kабарето Chez Michou в Париж обяви закриването си по финансови причини, с което се слага край на едно рисковано място в нощния живот на френската столица, вдъхновило холивудски филм, предаде АФП.

След 68 години в бурлескния бизнес представлението на 7 юли ще бъде последното, написаха мениджърите на кабарето в социалните мрежи.
„От 16 юли 2024 г. ще бъде назначен ликвидатор със задачата да намери купувач за нашето заведение", допълниха те.
Кабарето, ръководено от иконата на нощния живот в Париж Мишоу до смъртта му през 2020 г., въвежда драг забавленията във Франция в средата на 50-те години на миналия век, когато изнася представления с участието на мъже, които карикатурират известни жени от онова време.
Въпреки че е най-малкото кабаре в столицата, малкото заведение в северния квартал Монмартър се конкурира с по-големите и по-конвенционални Мулен Руж, Лидо и Crazy Horse.
Изцяло синьото облекло, дебелите тъмни очила на Мишоу - истинското му име е Мишел Кати - и неговите "Мишета" вдъхновяват хитовия френски комедиен филм от 1978 г. "Клетка за луди" (La Cage aux Folles). 
По-късно филмът е преработен в Холивуд като "Клетка за птици" с Робин Уилямс в главната роля.
Бъдещето на кабарето обаче е под въпрос още преди обявяването на закриването му.
На 29 юни племенницата на Мишоу Катрин Кати-Жакарт заяви, че не знае дали кабарето ще отвори отново през септември.
"Живеем ден за ден", каза тя, тъй като през юли въпреки Олимпийските игри в заведението липсват резервации. 
За финансовите затруднения на заведението Кати- Жакарт обвини стачките, протестите, проблемите с паркирането и последиците от пандемията.
В Chez Michou работят 23 души, включително изпълнителите и персонала в трапезарията, кухнята и рецепцията.
През последните години драг шоутата преживяха възраждане благодарение на заведения като близкото Madame Arthur, които успяха да привлекат млада и модерна публика. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон