Добрев: Ние сме като камикадзета – поемаме отговорност, нямаме ясен хоризонт

Това е истински кабинет, който ако утре мине в пленарна зала, можем да се окажем камикадзета, защото правителството няма ясен хоризонт.

Предлагаме кабинет, който може да изпълни стратегическите цели, които стоят пред България – еврозоната и сухопътен Шенген. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, кандидат за министър на енергетиката в предложения от Росен Желязков кабинет.

„Сега е време да проявим разум, защото държавата е в безизходица. Кабинетът трябва да бъде подкрепен от всички партии, както ние сме се съгласили да бъдем камикадзета, защото кабинетът няма ясен хоризонт, но трябва да постигнем определени цели. Сега не е време за кавги, а за намиране на работещо решение“, подчерта Добрев пред бТВ.

Той подчерта, че е готов да се откаже от министерското място, ако това е цената да има правителство и то да бъде подкрепено и от ПП-ДБ. „Бих подкрепил и Венко Сабрутев за енергиен министър, но бих го контролирал много внимателно, за да не се направи някаква щета в енергетиката“, добави Добрев.

Той посочи, че продължава да не одобрява политиката на ПП-ДБ, защото България не е в еврозоната заради проинфлационните бюджети на Асен Василев. „Ние влязохме преди Хърватия в чакалнята, те влязоха, а ние още чакаме“, припомни Добрев.

Той заяви, че ГЕРБ искат по-широка подкрепа от всички партии за бъдещото правителство и е категоричен, че в момента няма търговия с депутати.

„Борисов постъпи държавнически като подкрепи кабинет на втората партия. Ако отидем на избори през септември, вината няма да бъде на ГЕРБ и Борисов, а на депутатите, които не са проявили разум“, категоричен е Добрев. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон