Д-р Кондева: Теренът за детската болница ще е готов до септември

Служебният премиер Димитър Главчев и министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева провериха напредъка на дейностите по събарянето на старите сгради и разчистването на терена на Националната детска болница.

В напреднал етап сме по разчистването на терена за изграждане на Националната детска болница - до септември смятам, че ще приключим с разрушаването на сградите.

Това заяви служебният здравен министър д-р Галя Кондева, която провери как вървят дейностите по изграждане на бъдещата детската болница, предаде репортер на БГНЕС.

“Движим се напред и по план. Максималният срок за разрушаването на сградите е 3-4 месеца, но ако трябва да съм честна, до септември смятам, че ще приключим”, уточни служебният здравен министърът и продължи: "На 20 юли ще получим и предложението от Европейската инвестиционна банка за структурата на новата детска болница и мечтата ни е тя да бъде високоспециализирана с грижа основни към децата и техните близки”.

Тя подчерта, че очакват предложенията от ЕИБ за структурата, както и държат връзка с обществения съвет по изграждането на болницата.

"Това ще бъде най-ключовата част по отношение на специалисти и структура. Има достатъчно проекти за обучение и специализация, трябват ни още 3-4 години, така че специалисти ще има”, коментира д-р Кондева.

Тя уточни, че детската болница ще бъде завършена през 2028 година. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон