"Баща ми е като част от всяко семейство в публиката", каза пред БГНЕС Жулиен Дасен за великия си баща Жо Дасен

Жулиен Дасен по време на концерта си в зала 1 на НДК. БГНЕС | Стефан Василев

За първи път в България от „първа ръка“ могат да се чуят незабравимите песни на легендарния френски трубадур.

Жулиен Дасен, синът на Краля на френския шансон Жо Дасен, изпълнява в оригиналния си авторски спектакъл легендарните семейни хитове с Paris Tour Eiffel Orchestra (сред които барабанистът на баща му, Жо Дасен и Карл Трене пианист и акордеонист на Шарл Азнавур).

Завладяващото сценично поведение, звук, костюми, дизайн и мултимедия потопиха публиката в зала 1 на НДК в „Les Champs-Élysées“ (Шанзелизе), „L'Été Indien“ (Циганско лято), „Salut“ (Здравей), „À Toi“ (На теб) , “Et Si Tu N'existais Pas” ( Ако не съществуваше), “Le Jardin du Luxembourg” (Люксембургската градина) и много други хитове на Жо Дасен.

Присъствието на баща му се усещат в начина, по който Жулиен се движи, в лицето му, дори в тембъра на гласа му, а когато се качи на сцената с музикантите на баща си, в един момент човек може да си помисли, че Жо Дасен е жив.

Ето какво сподели пред БГНЕС Жулиен Дасен:

БГНЕС: Жулиен, много Ви благодаря за това интервю за агенция БГНЕС в България.

Жулиен Дасен: Благодаря ви!

БГНЕС: Добре дошли в България!

Жулиен Дасен: Благодаря ви!

БГНЕС: И така, какви бяха очакванията Ви, преди да дойдете в България за този концерт?

Жулиен Дасен: Впечатлен съм, защото за първи път съм в България. И всеки път, когато се срещам с нова страна, това е ново преживяване, нови хора, ново... Как се казва? Усещане? Това е ново усещане. И се надявам тази вечер всичко да е супер яко.

БГНЕС: Мисля, че ще го почувствате тази вечер, защото вероятно знаете, че България е франкофонска страна. Всъщност много поколения са слушали музиката на Вашия баща.

Жулиен Дасен: Не можете да си представите всички страни, в която отиваме, залите са пълни с деца. Това много ме изненадва! Но, знаете ли, обяснявам си го така: баща ми е като част от всяко семейство в публиката, а публиката е нещо като част от моето семейство! Познавам баща си от разказите в моето семейство. Но цялата любов, която публиката, зрителите ми дават... е защото баща ми е част от техните мисли и чувства!

БГНЕС: Абсолютно.

Жулиен Дасен: Не знам дали го обясних ясно?

БГНЕС: Абсолютно ясно е! Всъщност вие сте били много млад. С какво си спомняте баща си? Всъщност от разкази, може би или от снимки?

Жулиен Дасен: Не го помня... Когато баща ми почина, съм бил само пет месеца и както казах, усетих какво е бил татко от семейството ми и от публиката!

БГНЕС: Ако трябва да напишете писмо на баща си, в което да му кажете, че днес пеете неговите песни, какво бихте написали в писмото?

Жулиен Дасен: Не, не писмо. Надявам се, че той се гордее с мен.

БГНЕС: Мисля, че се гордее. И последен въпрос. Имало ли е момент в живота Ви, особено когато изнасяте концерти, в който да Ви се е искало баща Ви да Ви види сега на сцената, например тази вечер?

Жулиен Дасен: Всеки път, когато излизам на сцената... когато излизам на сцената, поглеждам към небето… Казвам: „Моля ви, мамо, татко, дядо, цялото семейство - пазете ме!".

БГНЕС: Абсолютно. Много ви благодаря!

Жулиен Дасен: И им отдавам почит!

БГНЕС: Много ви благодаря! Успешен концерт тази вечер!

Жулиен Дасен: Благодаря ви!

БГНЕС: Публиката ви обича! Ще го видите!

Жулиен Дасен: Благодаря ви много и ще се видим скоро!

 

Син на Жо Дасен и съпругата му Кристин, Жулиен е роден на 22 март 1980 г., той е второто дете на двойката след Джонатан, роден през 1978 г.

През следващите години двамата братя се грижат за опазването на музикалното наследство на баща си. Жулиен е отговорен в частност за връзките с обществеността, . През 2010 г.,заедно с брат си, са в основата на мюзикъла „Имало едно време Джо Дасен“, режисиран от Кристоф Баратие, в който Жулиен пее във виртуален дует с баща си. Мюзикълът има голям успех в Европа и САЩ. Същата година Жулиен излиза на сцената в пиесата La Parenthese със Соня Дюбоа като негов партньор. По-късно, през 2012 г., той записва и песни на Ив Монтан, заедно с Флоранс Косте, в албума Monsieur Montand. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон