"Дасен изпълнява Дасен" - Жулиен Дасен, синът на Жо Дасен пред БГНЕС за концерта си в София

Жулиен Дасен, синът на Краля на френския шансон Жо Дасен, изпълнява в оригиналния си авторски спектакъл легендарните семейни хитове с Paris Tour Eiffel Orchestra (сред които барабанистът на баща му, Жо Дасен и Карл Трене пианист и акордеонист на Шарл Азнавур).

За първи път в България от „първа ръка“ могат да се чуят незабравимите песни на легендарния френски трубадур. Завладяващото сценично поведение, звук, костюми, дизайн и мултимедия потопиха публиката в зала 1 на НДК в „Les Champs-Élysées“ (Шанзелизе), „L'Été Indien“ (Циганско лято), „Salut“ (Здравей), „À Toi“ (На теб) , “Et Si Tu N'existais Pas” ( Ако не съществуваше), “Le Jardin du Luxembourg” (Люксембургската градина) и много други хитове на Жо Дасен.

Син на Жо Дасен и съпругата му Кристин, Жулиен е роден на 22 март 1980 г., той е второто дете на двойката след Джонатан, роден през 1978 г.

През следващите години двамата братя се грижат за опазването на музикалното наследство на баща си. Жулиен е отговорен в частност за връзките с обществеността. През 2010 г., заедно с брат си, са в основата на мюзикъла „Имало едно време Джо Дасен“, режисиран от Кристоф Баратие, в който Жулиен пее във виртуален дует с баща си. Мюзикълът има голям успех в Европа и САЩ. Същата година Жулиен излиза на сцената в пиесата La Parenthese със Соня Дюбоа като негов партньор. По-късно, през 2012 г., той записва и песни на Ив Монтан, заедно с Флоранс Косте, в албума Monsieur Montand.

Присъствието на баща му се усещат в начина, по който се движи, в лицето му, дори в тембъра на гласа му, а когато се качи на сцената с музикантите на баща си, в един момент човек може да си помисли, че Жо Дасен е жив. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон