Украинецът, опитал се да обере златарски магазин в Бургас, не признава вина

Районният съд в Бургас наложи мярка „задържане под стража” на украинския гражданин от арменски произход Ваанг Галустов, който е обвивен за опит за грабеж на златарско ателие в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС.

52-годишният мъж се опита да открадне бижута от магазин, като нападна продавачката с електрошок. Жената обаче успява да натисне „паник –бутона”. Нападението стана в четвъртък по обяд, на централната улица на Бургас.

Адвокатът му поиска днес по-лека мярка - домашен арест, като мотивът беше, че украинецът, който е с хуманитарен статут, живее на квартира и има постоянен адрес у нас.

Ако бъде признат за виновен, го очаква затвор от 3 до 10 години, посочват от пресцентъра на Прокуратурата.

„Той, към момента, не признава извършеното деяние. Казва, че няма нищо общо с опита за грабеж, който е извършен. Такова му е процесуалното поведение. Отказва да признае каквато и да е вина за случилото се. Знаете, че има и видеозапис от магазина, в който е извършен опита за грабеж, така че най-малко ще има технически експертизи по отношение на видеозаписите”, заяви за БГНЕС адвокатът Стефан Кенов. І БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон