Трима ранени след нападения на акули във Флорида

Две отделни нападения на акули на плажове във Флорида раниха трима плувци, сред които двама тийнейджъри. Инцидентът доведе до затварянето на някои популярни места за почивка, съобщи „Гардиън“.

Акула ухапа 45-годишна жена на 7 юни, докато тя плуваше на плажа Уотърсаунд, по крайбрежието на окръг Уолтън, Флорида, в източната част на щата.
Спасителите са откарали жената в болница, след като тя е получила „значителна травма“ в средната част на тялото. В резултат на нападението се е наложило да бъде ампутирана част от лявата ѝ ръка.
При второ нападение, в същия ден, още двама души са ранени от акула на плажа Инлет, само на 6,4 км от Уотърсаунд. 
Две момичета, на 15 и 17 години, плували с група приятели във вода с дълбочина до кръста, когато акула ухапва и двете. 
Едното от момичетата е получило сериозни наранявания и спасителите са я транспортирали с хеликоптер до болница Ascension Sacred Heart Pensacola в Пенсакола, Флорида.
Плажовете в окръг Уолтън, където са станали двете нападения, са били затворени в петък следобед след поредицата от наранявания, свързани с акули.
Последните нападения се случват дни след като на 2 юни 46-годишен мъж беше ухапан от акула на плажа Дел Мар в Южна Калифорния. Мъжът се отървал от срещата със значителни наранявания, които обаче не се считат за животозастрашаващи. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон