Томислав Дончев: С пети избори ще предозираме, хората ще се ядосат

Няма коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС. Има брой партии, които са на общо мнение, че технологията за гласуване трябва да позволява и избор от страна на гражданите. Това е - друга коалиция няма.

Това заяви пред Нова телевизия Томислав Дончев от ГЕРБ, коментирайки приетите от правна комисия на среднощно заседание промени в Изборния кодекс.

В резултат от острото политическо говорене разделихме обществото на две половини. Едната не вярва на машината, а другата – на бюлетината. Най-лошото е, ако допуснем едната група да победи над другата, смята Дончев. Той е категоричен, че трябва да се намери решение, което връща доверието в изборния процес.

Ако за пети път отидем на парламентарни избори в рамките на две години, ще предозираме демокрацията и има сериозен риск да ядосаме хората, които в гнева си могат да вземат какво ли не решение, каза още Томислав Дончев.

Той заяви, че ГЕРБ има нареден състав за 2 или 3 кабинета. Всяка фигура в един кабинет обаче е политическо послание, каза той.

Относно предстоящите местни избори, зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че няма човек, абониран за даден пост.

Има една година до местните избори и до тогава има да се случват куп важни неща, посочи Дончев във връзка с факта, че четирима от дългогодишните кметове на ГЕРБ в няколко големи градове, включително столицата, няма да бъдат издигани за нов мандат.

Причините са различни, предимно лични, освен това както е модерно в ЕК, трябва да се следва принципът на ротацията, заяви още той. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон