София прайд: Празник на свободата и на приемането

София прайд започна, предаде репортер на БГНЕС.

Ежегодният прайд за равни права на хората, които се чувстват различни започна.
На него традиционно се включват граждани, които се чувстват различни, но не са приети от обществото. 
Прайдът тази година стартира с концерт, а ще завърши с шествие. 
Енигма, заяви пред БГНЕС, че настояват за равноправие и третирани като обикновени хора. “Хетерохората нямат прайд понеже техният е 365 дни в годината, освен ако не е годината високосна”, каза с усмивка Енигма и продължи: 
“Вижте ни колко сме забавни и сладки! Искаме само да бъдем нормално третирани”, призова шармантната Енигма, която ще води вечерното шествие. 
Елиттна заяви пред БГНЕС, че е едно да дойдеш на прайда и да слушаш концерта, друго е да се включиш в шествието. “Така обикаляме улиците на София и показваме, че ни има”, подчерта Елиттна. 
Тя поясни, че всички участници в прайда и в шествието настояват да се държат с тях нормално. “Като идвах насам мъже ме обиждаха, а дори бях с тениска отгоре. Искаме да я няма тази дискриминация, за мен любовта е най-божественото нещо и няма нужда от нея”, категорична е Елиттна. 
Общинският съветник от ПП-ДБ-СС Христо Копаранов също ще се включи в шествието. “Няма как да не подкрепим присъстващите, понеже това е събитие в подкрепа на всички, които се чувстват различни, които от години наред се чувстват незащитени”, обясни Копаранов. 
Той подчерта, че хората не се чувстват сигурни и припомни случаят на убито момче заради сексуалната му ориентация. “Длъжни сме да окажем подкрепа на всеки, който се чувства несигурен. Искаме както София, така и  всеки друг град да бъде приемащ, в който всеки може да изживее живота си без да бъде дискриминиран и тормозен”, добави общинският съветник от групата на ПП-ДБ-СС. 
Той подчерта, че както всяка година, така и тази, ще се включи в шествието, което се бори за равни права за различните. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон