Саша Магазинович: Общосръбският събор - затворен кръг на геноцида

Днес на "Общосръбския събор" в Белград (защото само "Сръбски събор" би бил недостатъчно сръбски) Александър Вучич и Милорад Додик говорят за заплахи, единство и съпротива.

Отричат ​​геноцида в Сребреница, оспорват приемането на Косово в Съвета на Европа, повтарят "Косово е Сърбия". И така в един затворен кръг.

Това е същият Додик, който през 1996 г., говорейки пред Трибунала в Хага за военнопрестъпниците Радован Караджич и Ратко Младич, каза: „Нека съдът определи дали са виновни или не, а не да прехвърля отговорността им на гърба на целия сръбски народ. Вината е индивидуален въпрос, така че нека всеки страда заради престъпленията, които е извършил."

Днес слушаме същия Додик, който през 2007 г. заяви: „В Сребреница имаше геноцид. Това беше постановено от съда в Хага и е неоспорим юридически факт“.

Това е същият Вучич, който договори Охридското споразумение през май миналата година, в което ясно се казва, че Сърбия „няма да се противопостави на членството на Косово в която и да е международна организация“.

Познатите ни Додик и Вучич ще закрият (Общо)сръбския събор с (всесръбски) фойерверки, ще изпитат удовлетворение, защото за пореден път замаскираха пораженията си като победи, поне за кратко, и след това ще се върнат в тъмнината и в реалността на фактите и истината, които съществуват независимо от това, което те казват. І БГНЕС

-------------------

Позиция в социалната мрежа X на Саша Магазинович, босненски депутат в Камарата на представителите в парламента на Босна и Херцеговина

Последвайте ни и в google news бутон