Съдът ще гледа делото за смъртта на Ани и Явор по съкратена процедура

Софийският градски съд ще гледа делото за смъртта на Ани и Явор по съкратена процедура. Така ще се намали размерът на присъдата на обвиняемия Андриян Антонов и делото ще приключи в бърз срок.

С искането да се проведе съкратено производство обвиняемият Адриян Антонов желае да признае изцяло фактите в обвинителния акт, предаде БГНЕС.

На заседанието се очаква да бъдат разпитани двама свидетели и най-вероятно още тогава ще има присъда.

Вече измина една година от катастрофата на столичния булевард „Сливница“, при която влюбените Ани и Явор бяха блъснати на пешеходна пътека.

Обвиняем за смъртта на Ани и Явор е 18-годишният Адриян Антонов. Експертизи показаха, че в момента на сблъсъка, той се е движил с около 100 км/ч при ограничение от 50 км/ч. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

Преди делото граждани ще се съберат да окажат подкрепа за семействата на Ани и Явор за справедлива присъда.

Призоваваме всеки, за когото човешкият живот е ценност и всеки, който е непримирим към грубото нарушаване на правилата, да се присъедини към нас, защото България няма деца за убиване.

Ние – гражданите от Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“ ще бъдем пред сградата на Софийския градски съд, ул. „Черковна“ №90 на 04.07.2024 г. в 12:00 ч., за да отправим следните послания:

Апел за справедлива присъда за причиняване смъртта на Анна-Мария Малчева и Явор Стоянов на 08.05.2023 г. вследствие на извършено пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“ в град София;

За справедливи и ефективни присъди: присъдите са основен фактор за превенция, те са сигнал към цялото общество да се извлече поука от трагедиите така, че да не се повтарят;

За подкрепа към родителите и близките на Ани и Явор;

За изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени или, заявяват протестиращите. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон