Румънски "Фолксваген" пламна в движение на Дунав мост

За щастие пострадали хора няма, движението по моста е напълно възстановено.

Автомобил с румънска регистрация изгоря в средата на Дунав мост днес следобед. Пожарът вече е потушен и няма ранени, информира областната администрация и пожарната служба от крайдунавския град.

Имало е временно затруднение при преминаването на автомобилите в двете посоки, като се е наложило регулиране на движението в участъка на инцидента за период от около час. Минути преди 17.00 часа, движението е напълно възстановено и то се извършва в двете ленти на моста.

След като пушек е започнал да излиза от двигателя на колата по време на движение, водачът веднага е спрял и заедно с тримата си спътници е напуснал превозното средство, движещо се от Румъния към България. Пламъците са унищожили автомобила въпреки намесата на други преминаващи шофьори, които са тръгнали да гасят огъня с пожарогасителите от своите коли. Веднага към местопроизшествието се е насочил по един противопожарен екип от Русе и Гюргево, както и екип на Спешна помощ.

Областният управител на Русе Драгомир Драганов е запознат своевременно със създалата се ситуация и участва пряко при координирането на дейностите. Благодарение на спешните екипи и Регионална дирекция „Гранична полиция“ кризисната ситуация е овладяна бързо.

„Всички проявиха професионализъм и благодарение на тях няма жертви. Те наистина реагираха светкавично на сложен терен, какъвто е моста и в голяма степен отличното сътрудничество се дължи и на колегите от Гранична полиция“, каза Драганов. Той уверява, че към момента поради инцидента няма затруднения в движението през Дунав мост при Русе. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон