Резенето е здравословна и вкусна съставка на много ястия

Лятото е сезонът на прясното резене. Нарежете луковиците на много тънки филийки, след това ги подправете с малко сол и черен пипер, залейте със зехтин и лимонов сок и ги разбъркайте - можете дори да начупите листенцата им в тази свежа салата.

Оставете го да престои 5-10 минути и ще стане леко мек - и това е едно от любимите неща на много хора. Можете да изядете купа от нея, но би била чудесна гарнитура за семейното печено, особено с риба.

Салатата от фенел може да се подправи с портокалови парченца - това също придава оригинален и вълшебен вкус.

Резенето е подходящо за мариноване, печене, супа и пюре. Чудесен е задушен. Запържвате го, след това добавяте чесън, билки и можете да добавите малко вино, покривате го и го задушавате, докато омекне. Става изключително вкусно.

Запазете листенцата и ги добавете накрая към всяко ястие с резене, което готвите, или ги поръсете отгоре при сервиране. Ако го отглеждате в градината си, винаги можете да си наберете пресни листа или цветове, с които да поръсите салатите си и, разбира се, поленът е толкова ценен за готвачите. Резенето е лесно за отглеждане и се саморазпространява навсякъде, като се връща всяка година. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон