Якин: Не заслужавахме да отпаднем

Старши треньорът на националния отбор на Швейцария по футбол Мурат Якин сподели, че отпадането от Англия на четвъртфиналите на Европейското първенство е много болезнено. Швейцарците отстъпи след 3:5 при дузпите и 1:1 в редовното време и продълженията.

"Боли. Положихме толкова много усилия, създадохме толкова много положения. Тъжно ми е за момчетата и за нацията. Англия нямаше много положения, а ние създадохме доста Не заслужаваме да отпаднем, но можем да се гордеем с представянето си", коментира Якин, цитиран от официалния сайт на Европейската футболна централа (УЕФА).

"Бяхме елиминирани, защото направеното днес не беше достатъчно. Изпълнението на дузпи е въпрос на късмет, а ние го нямахме. Причинихме доста проблеми на големите отбори, така че си отиваме с високо вдигнати глави", продължи швейцарският треньор.

Относно пропускът на Мануел Аканджи при изпълнението на дузпите за Швейцария, Якин каза: "Няма думи за утеха. Благодарих му за представянето му и за лидерството му. Изпитваме дълбока тъга и всички трябва да я преодолеем. Но има и много гордост. Като цяло първенството беше много успешно за нас". | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон