Проливни дъждове предизвикаха наводнения в няколко германски провинции

Германия се подготвя за нови проливни дъждове на 11 юли , ден след като бурите предизвикаха широко разпространени наводнения и множество спешни мерки в няколко части на страната, предаде ДПА.

Според полицията в югозападния град Ращат, разположен на 90 км западно от Щутгарт, бурите и проливните дъждове са предизвикали около 100 спешни реакции, тъй като мазета и подлези са се напълнили с вода.

Не се съобщава за пострадали, но се очакват значителни материални щети.

Междувременно проливен дъжд предизвика проникване на вода в стелажите на Централната и регионалната библиотека в Берлин.

В германската провинция Хесен силните бури и наводненията доведоха до множество полицейски акции, а спасителните служби отстраниха пет паднали дървета от две магистрали.

В източната провинция Саксония влак се е сблъскал с две паднали дървета, но не е дерайлирал. Наложило се е дърветата да бъдат разчистени от релсите.

В южната провинция Бавария са наводнени улици и мазета, а говорител на контролния център на пожарната служба в Розенхайм съобщи за паднали дървета.

По данни на Германската метеорологична служба на 11 юли се очакват още валежи и гръмотевични бури, особено в източните и южните части на Германия, както и в някои централни райони на страната. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон