Нинова: Каним на 1 май 25 леви партии за обединяване на левия спектър

БСП одобри платформата си за евроизборите, която е преминала през обсъждане при всички техни структури. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова след приключването на днешния Национален съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова заяви, че представителите на БСП ще се ръководят от принципи като равнопоставеност на държавите членки във всички аспекти, българския национален интерес да е поставен на първо място, здрав разум във всяка законодателна инициатива и др.

На Националния си съвет социалистите са приели критериите и принципите за издигането на кандидатите. Те трябва да бъдат хора с обществен опит и авторитет, с високи нравствени качества, с висше образование, експертност, комуникативност.

„Започва кампанията ни вече на номинации на български народни предаватели в 50-я парламент“, съобщи Нинова и добави, че на 27 април БСП ще има отново Национален съвет.

По повод „сериозното обществено очакване левите сили да се обединят“, тя обяви, че на 1 май от БСП ще поканят над 25 партии и над 20 сдружения в левия и патриотичния спектър.

Ще направим дискусия за модел на лява политика и обща алтернатива на статуквото и начина на управление на България, уточни Нинова, като подчерта, че се надява това да е началото на едно ново ляво обединение.

Лидерът на БСП отбеляза, че ще предложат подписване на споразумение за взаимни действие за изборите.

„България има нужда от алтернатива“, категорична е Нинова.

Тя обясни, че от БСП предпочитат да финализират разговорите, но издаде, че „има както досегашни наши партньори, така и нови“.

„Левицата са наши бивши другари. Към тях отправяме поканата да се върнат в БСП“, коментира още Нинова. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон