Нюкасъл победи Манчестър Юнайтед и завърза битката за топ 4

Отборът на Нюкасъл Юнайтед постигна много важен успех в битката за участие в Шампионската лига през следващия сезон, след като победи прекия конкурент за място в топ 4 Манчестър Юнайтед с 2:0 в мач от 29-ия кръг на Висшата лига.

На "Сейнт Джеймсис Парк" домакините направиха силен мач и заслужено стигнаха до трите точки. През първото полувреме "свраките" доминираха, но пропуснаха няколко добри положения да поведат в резултата. Голът все пак падна в 65-та минута, когато добра многоходова комбинация на домакините бе завършена с глава от Джо Уилок от непосредствена близост след асистенция на Алан Сен-Максимен. "Червените дяволи" опитаха да отвърнат на удара, но бяха попарени от второ попадение в 88-та минута, дело на резервата Калъм Уилсън. Английският нападател се разписа с глава след центриране от фал на капитана Киъран Трипиър.

След този мач Нюкасъл измести днешния си съперник от третото място в класирането. Двата тима имат по 50 точки, но "свраките" са с по-добра голова разлика. Петият Тотнъм е с 49 точки и един изигран мач повече.

По-рано днес Уест Хям взе много ценни три точки в битката за оцеляване във Висшата лига, след като победи прекия конкурент за място в елита Саутхемптън с 1:0 у дома.

На "Лондон Стейдиъм" единственото попадение в двубоя отбеляза централният защитник на "чуковете" Найеф Агуерд в 25-та минута, а до края "светците" така и не успяха да отговорят на удара. По този начин лондончани се измъкнаха от зоната на изпадащите се изкачиха до 14-то място в класирането с 27 точки. Саутхемптън остава на дъното с актив от 23 точки. /БГНЕС