Синер се оттегли от Мадрид преди четвъртфинала си с Оже-Алиасим

Яник Синер се оттегли от Мастърс турнира в Мадрид поради контузия на бедрото, обявиха организаторите на надпреварата в испанската столица. Световният номер 2 при мъжете обърна Карен Хачанов в осминафиналите и трябваше да се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим в спор за място на 1/2-финалите днес.

„Много съм тъжен, че бях принуден да се оттегля от следващия ми мач тук в Мадрид. Бедрото ми ме притеснява тази седмица и постепенно болката се увеличаваше с течение на турнира. Взимайки предвид препоръката от лекарите, взехме решение, че е най-добре да спра до тук и да не влоша ситуацията“, написа италианецът в социалната мрежа Х.

22-годишният шампион от Аустрелиън Оупън, който участваше за трети път в Мадрид, има впечатляващ баланс от началото на сезона – 28 победи и 2 загуби. Освен триумфа в Мелбърн, той добави и титла от Мастърса в Маями.

Оже-Алиасим от своя страна ще играе на първия си полуфинал от Мастърс 1000 след този в Париж през 2022. За канадеца предстои сблъсък с победителя от двубоя между третия поставен Даниил Медведев или чеха Иржи Лехечка, който отстрани местния любимец Рафаел Надал.

Другият 1/2-финал в долната половина на схемата е вече ясен. Андрей Рубльов прекъсна поредицата на Карлос Алкарас и опита му да спечели трета поредна титла в Мадрид след успех с 4-6, 6-3, 6-2. В спор за място на финала седмият поставен руснак ще играе с Тейлър Фриц, след като американецът сломи Франсиско Серундоло от Аржентина в три сета. /БГНЕС