Дортмунд взе аванс преди реванша с ПСЖ

Борусия Дортмунд си гарантира крехка преднина преди реванша от полуфиналите в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като надви Пари Сен Жермен с минималното 1:0 у дома в първи сблъсък между двата тима.

На „Сигнал Идуна Парк“ единственият гол в срещата реализира Никлас Фюлкруг. Нападателят на „жълто-черните“ получи страхотен пас от Нико Шлотербек, овладя майсторски топката и с премерен шут не остави шансове на вратаря на парижани Джанлуиджи Донарума. Възпитаниците на Луис Енрике на свой ред удариха две греди преди почивката, като имаха положения и през второто полувреме, които не материализираха.

В крайна сметка, Борусия на Един Терзич ще влезе в реванша с минимален аванс от едно попадение по пътя към първи финал в надпреварата от 2013-а насам. Френският шампион ще трябва да наваксва, ако иска да запази мечтата си жива за дебютен триумф от най-престижния европейски клубен турнир, след като загуби финала от Байерн Мюнхен през 2020 година.

Вторият мач на „Парк де Пренс“ е във вторник, 7 май, от 22:00 часа българско време, а победителят ще играе срещу Реал Мадрид или Байерн в спора за трофея на „Уембли“ на 1 юни. /БГНЕС