Калин Сърменов: Връзката с картините ми е като с мои деца

Освен актьор, директор на столичния Сатиричен театър и рекламен специалист, Калин Сърменов е и много талантлив художник.

Известният актьор и директор на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ Калин Сърменов откри изложбата си „Светлата страна на нещата“ във фоайето на Държавна опера - Стара Загора. Тя е част от програмата на "Златната липа" 2024.

„През последните две години започнах да рисувам, а това е една особена техника – първо върху таблет, след това го печатам, минавам с акрил, лакирам, отново покривам с акрил и се получава тази дълбочина“, сподели Сърменов по време на откриването на изложбата.

Творецът определи себе си като художник, който „не си изкарва хляба с рисуване“, а го прави за удоволствие. Той разказа, че е започнал рисуването като забавление за децата, които около него са много. Провокиран именно от своите деца, решава да открие изложба, като първата е в София, а в Стара Загора представя втората си такава.

"Възхищавам се на хора, които намират светлата страна на нещата в този мрачен свят, който ни залива. Когато разгледах картините на Калин Сърменов открих, че той изгражда образите си със светлина, обожавам този похват“, заяви специалният гост на експозицията проф. д-р Ани Златева, декан на Педагогическия факултет при Тракийски университет - Стара Загора. Тя допълни, че „когато Господ дарява с таланти, дава по няколко, а на Калин Сърменов е дал много“.

„Щастлив съм да чуя толкова хубави думи за себе си и творбите ми. Текстовете, под картините, са част от тях и носят един допълнителен вкус към сериозната несериозност, която искам да остава след тях“, допълни актьорът-художник.

По време на официалното откриване стана ясно още, че бабата на Сърменов е била художник, баща му музикант и талантът му не е случаен.

Картините, които са 16 на брой, ще останат във фоайето на Старозагорската опера до 20 юни, всеки желаещ може да ги разгледа, както и да закупи някоя от тях. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон