"Жълто-черно" шествие заля Пловдив, хиляди празнуват с Ботев

"Жълто-черно" шествие заля Пловдив. Феновете и футболисти на Ботев Пд потеглиха от стадиона с час закъснение. Триумфалното тур из улиците на Пловдив със спечелената Купа на България трябваше да стартира в 17,00, предаде репортер на БГНЕС.

Феновете се бяха се строили пред "Колежа" и опънали транспарант с надпис "Густо майна". Точно в 18,00 към тях се присъединиха героите от финала с Лудогорец. Те бяха предвождани от Ивелин Поров и Лъчезар Балтанов, които носеха Купата. Редом до тях бе и треньорът Душан Керкез. Тримата се качиха на бял мерцедес кабриолет и поведоха шествието. Останалите им съотборници следваха множеството с клубния автобус. 

Шествието премина по предварително одобрения маршрут: бул. "Източен“, бул. "Княгиня Мария Луиза“ (тунела под Пощата), ул. "Преслав“, пл. "Гроздов пазар“ и площад "Стефан Стамболов“. През цялото време към тълпата се присъединяваха още и още фенове.

Кулминацията настъпи в 19,25, когато Ивелин Потов и собственикът на тима Антон Зингаревич вдигнаха Купата над главите си от балкона на Общината, където отборът беше посрещнат от кмета Костадин Димитров  Така бе даден старт на празненството, което включваше множество пиротехника и песни от страна на хилядите фенове, събрали се в центъра на града.. 

По-рано през деня играчите, треньорът и ръководството на Ботев Пловдив представиха Купата на България пред кмета на града и членовете на Общинския съвет. В церемонията участие взеха капитаните  на тима Лъчезар Балтанов и Ивелин Попов, както и Николай Минков, треньорът Душан Керкез и директорите на пловдивчани. Те бяха посрещнати от кмета Костадин Димитров, председателя на Общинския съвет Атанас Узунов и другите членове на съвета.

„В тази свещена зала, където се решават важните въпроси на града, сме щастливи да ви поздравим за победата и да пожелаем на всички спортове успех“, заяви Узунов. „Има Господ и в последната секунда отборът удържа победа. Инвестираме пари в спорта и трябва да се осъзнае, че те не се влагат безрезултатно“, допълни кметът Димитров.

Футболистите на Ботев Пловдив ще бъдат удостоени с почетни значки по време на следващата сесия на Общинския съвет. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон