Интензивни валежи в цялата страна, температурите до 18 градуса

В неделя още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на места явленията ще са интензивни.

Обявен е оранжев код в Благоевградска и Смолянска област за обилни валежи, а за останалата част от страната е обявен жълт. Ще има значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Очакваните количества областите с оранжев код са между 30 и 50 mm, в областите с жълт - между 20 и 35 mm.

Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен, от юг-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в София - около 5°. Максималните температури ще останат без съществена промяна, предимно между 13° и 18°, София - около 12°.

Над планините облачността ще бъде значителна. Ще има и валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг, на повече места и придружени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е умерен и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието преди обяд ще е почти без валежи, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон